Boxholms Hemträdgårdsförening

Lördagen den 16 maj 2015 firade vi Trädgårdens Dag i Boxholm. Som vanligt firade vi tillsammans med en stor del av Boxholms handlare. En del visade sig på torget och andra hade specialerbjudande av någon artikel med trädgårdsanknytning.

Styrelsen och medlemmar som lovat hjälpa till kom redan mellan klockan 8 och 9.

Detta året visade vi även en modell av en balkong i naturlig storlek. Meningen var att visa att man kunde göra en "trädgård" på liten yta. Naturligtvis var en av anledningarna att vi ville få nya medlemmar från hyreshusen.

Ingers blommor passade som vanligt på att sälja produkter till specialpris.

Så småningom dök det upp en del av Boxholms invånare. Men de flesta var redan medlemmar i föreningen.

Ingers blommor fick också kunder.

Fagerholms Maskinservice presenterade en del av de produkter man säljer. Bland annat säljer de Wolfs trädgårdsredskap. De verktyg vi har hemma är omkring 20 år och fungerar fortfarande alldeles utmärkt.

Sofielunds Träprodukter AB hade åter tagit fram sina speciella "pallkragar" avsedda för odling. Istället för att köpa färdiga pallkragar av standardmåttet 1200 x 800 mm kan man nu köpa delar och bygga sin egen modul. Det öppnar möjligheten att skapa sitt personliga utseende på odlingsbädden.

De visade till exempel att göra en pallkrage med ett torn på ena sidan där man kan plantera växter som hänger ner, samtidigt som man har upprättstående växter i andra delar av pallkragsmodulen.

Som vanlig blev det en del vilda diskussioner.

Meningen var att vi skulle hålla på mellan 09:00 - 13:00. Men omkring klockan 12 tömdes Boxholm city på folk. Vi packade ihop och balkongen revs.