Boxholms Hemträdgårdsförening

Den 6 juni 2012 firade kommunen nationaldagen i Folkets Park. Alla Boxholms föreningar var inbjudna och Hemträdgårdsföreningen passade på att visa upp sig. Alice Larsson hade satt ihop en tipstävling. Hon hade tagit med sig 12 krukor med stora fina plantor och ordnat tipskuponger där det gällde att pricka in rätt växt av tre alternativ. Frågorna var inte alls självklara. Den bäste deltagaren hade 9 rätt.

Det är till exempel inte helt lätt att avgöra om en planta är stormhatt eller riddarsporre när bara ser bladen och en blomknopp. De rätta svaren var:
 1. Brunnäva.
 2. Skuggbräcka.
 3. Daglilja.
 4. Stormhatt.
 5. Gulplister.
 6. Krollilja.
 7. Jättedaggkåpa.
 8. Hässlebrodd.
 9. Fänrikshjärta.
 10. Citrontimjan.
 11. Fjärilsviol.
 12. Ängsanemon.

Tyvärr var inte nationaldagen speciellt välbesökt med tanke på Boxholms invånarantal. Men det var 28 stycken som ställde upp i vår tipstävling vilket väl får anses bra.
Men tyvärr var uppslutningen vid prisutdelningen väldigt dålig. Många hade nog börjat gå hem innan prisutdelningen började trots att vi hade den en kvart innan den annonserade dansen började. Meningen var att de som hade bästa resultaten skulle kunna välja bland de fina plantorna. Det fanns plantor för dem som fått 7, 8 eller 9 rätt. Trots upprop i högtalaren kom bara ett fåtal personer så många priser frös inne.

Det kom en hel del människor som ville vara med och tävla.

Ibland hjälptes man åt inom familjen...

men ibland var det tävling mellan herrar och damer.

Resultaten räknades ihop successivt medan deltagarna bestämde sig för sina svar.

Orkestern och tåget från torget marsherade förbi alldeles intill där vi stod.

En sista sammanräkning av resultaten.