Boxholms Hemträdgårdsförening

Lördagen den 12 juni gjorde vi en bussresa till Ken och Carina Schill i Stora Mossebo Säteri i norra Småland. Det var inte lätt att hitta och vi åkte fel flera gånger. Bussen fick backa och ta en annan väg. Tyvärr hade jag inte antecknat telefonnumret till Ken och Carina, men så småningom fick jag tag på det. Ken beskrev vägen och han kom även och mötte oss för att lotsa sista biten.

Under resan hängde regnet i luften men det började inte falla. Själv var jag mest orolig för den starka blåsten. Hemma hade vi ett växthus som bara var delvis monterat.

När vi äntligen kom fram öppnade sig himlen och regnet vräkte ner. Ken var tvungen att komma in i bussen för att berätta om hans och Carinas trädgård.

Men sedan trotsade vi vädrets makter och klev ut.

Som tur var hade de flesta med sig paraplyer och regnplagg. Vi började gå runt för att beundra växter och prylar.

Så småningom upphörde regnet och paraplyerna fälldes ihop. Efter regnet kändes solen underbar. Man njuter mer av solen när den inte är självklar.

Vi gick runt i “Hans Rum” och “Hennes Rum”. Carina berättade att början hade de tänkt planera sina egna rum men med tiden hade de blandat sig i varandras planering. De hade insett att de hade ungefär samma idé om hur en trädgård skulle se ut.

Det var många idéer att studera och diskutera.

Carina förevisar “Det Vita Rummet” där både blommor och prylar var helt vita.

Gick man runt bland rummen hittade man medlemmar som stod och beundrade växter och dekorationer.

Ken gav goda råd om växter och trädgårdskötsel ...

vilket även Carina delade med sig av.

Lite detaljer från “Det Vita Rummet”.

Det fanns även pallkragar med en blygsam grönsaksodling. Det var ju tidigt på säsongen så en del frön hade precis kommit upp.

Vid utgången fanns det souvenirer som Ken och Carina hade tillverkat ...

liksom olika perenner från trädgården.