1984-1993

1984

Bussresan den 26 maj gick runt Vättern med besök på Billingen. Vidare gjordes uppehåll i Habo kyrka, Hjo, Karlsborg och Stjärnsund.

Kurser i trädbeskärning var en fortsatt aktuell fråga. På ett styrelsemöte kom också frågan upp om möjligheten att starta kursverksamhet i planering av trädgårdar med tanke på de möjligheter föreningen har att hjälpa till med detta.

1985

Man planerades en ny kurs i trädbeskärning. Till ledare för kursen hade Erik Ekström ställt sig till förfogande. På ett styrelsemöte i april rapporterade Gösta Lindell att det hade pågått en kurs i trädbeskärning med besök av konsulent Alf Sandell från Hushållningssällskapet. Styrelsen beslöt att avvakta med kursverksamhet till nästa år.

Styrelsen beslöt att undersöka möjligheterna för en resa till Blå Jungfrun och Oskarshamn eller Julitta gård, Eskilstuna. Det finns inget protokoll som visar vilket beslut som togs.

Man beslöt att ordna 3 nya verktygsdepåer i Bjursdalsområdet, Dalen 3 och Egnahems-området.

1986

Årsmötet flyttades från den 15 mars till den 4 april med anledning av statsminister Olof Palmes död.

Årets bussresa gick till Göteborg med besök i Palmhuset i Trädgårdsföreningen och Botaniska Trädgården. Deltagarantalet var 49.

1987

En kortare resa gjordes den 30 maj till Gränna, Visingsö och Jönköping.

1988

Som avslutning av årsmötet 1988 visade Christer Elderud bilder från Tåkern samt informerade om pågående kampanj för Tåkernobjektet.

Årets resa gick till Arkösund och en båtresa på Göta Kanal.

1989

På årsmötet beslöt man att upphöra med försäljning av gödsel m.m. på grund av lokalsvårigheter och minskad försäljning. Denna verksamhet som hade pågått sedan föreningen bildades 1913 gick nu i graven. Som avslutning på årsmötet underhöll Rolf Eriksson, Vadstena med föreläsning om växter m.m. vilket uppskattades av alla deltagare.

Årets resa gick den 10 juni till Hultet m.fl platser. Förmiddagskaffe i Tranås Hembygdsgård, besök i Blomsterholm Vetlanda växtsortimentsanläggning, lunch i Östanå Värdshus, Stenberga med Pelle Nävers son och sedan Virserum Mobilia. Antal deltagare var 38.

1990

Årets resa gick på Kinda kanal med avresa från Rimforsa och ankomst till Sturefors. 58 personer deltog.

1991

På årsmötet visade Anders Bergsten bilder från en resa om 600 mil genom Himalaya och Kina. Sommarresan gick till Kronoborgs slottsruin, Huseby Bruk och till Värnamo där hembygdsparken besöktes och kaffe intogs. 49 personer deltog.

1992

På årsmötet berättade trädgårdsmästare Rune Johansson fängslande om växter och olika trädgårdar. Styrelsen beslöt att köpa ytterligare två stångsekatörer då behov förelåg. Sommarresan gick till Julita Gård den 30 maj med lunch på Julita värdshus.

1993

På årsmötet intet nytt. Sommarresan gick till till Åsby Trädgård och Skultuna Messingsbruk.